Home   |   Producten    |     Recepten      |   Promoties   |     Verkooppunten    |   Contact
Lufo: Over Suriname

Suriname is een voormalige kolonie van Nederland en is sinds 1975 een onafhankelijke staat. De hoofdstad van Suriname is Paramaribo, welke wereldwijd bekend staat om zijn prachtige koloniale panden (Werelderfgoedlijst 2002). Suriname is verder ook bekend om zijn uitgestrekte binnenland en de geweldige natuur. De laatste jaren vinden steeds meer mensen Suriname een ideale vakantiebestemming doordat er voor iedereen wel iets te doen is. De mogelijkheden zijn zeer divers en varieren van simpelweg genieten van het tropisch klimaat tot avontuurlijke excursies naar het ongerepte binnenland.

Suriname wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen en culturen. Tijdens de volkstelling van 2004 kwam men tot de conclusie dat Suriname 487.024 inwoners heeft, waarbij deze bestaat uit mensen van Hindoestaanse, Creoolse, Boslandcreoolse, Javaanse, Chinese en Blanke etniciteit. Als gevolg hiervan is de Surinaamse keuken in principe een mengelmoes van Chinese, Creoolse, Indiase (Hindoestaanse), Indonesische (Javaanse), Joodse, en Nederlandse gerechten. Hierbij valt de denken aan overheerlijke en alombekende gerechten zoals tjauwmin, roti, pom en pastei.

Een echte multiculturele keuken! Door deze unieke samenstelling wordt de Surinaamse keuken beschouwd als één van de smaakvolste van het gehele Caribische gebied en is het niet moeilijk te begrijpen waarom Surinaams eten overal een ongekende populariteit geniet.

Meer informatie:

Wikipedia - Suriname

Vlieg naar Suriname met Surinam Airways